Us

CATS

Pretpremijerno od 28. decembra 2019. godine
U bioskopima od 2. januara 2020. godin

Režija: Tom Hooper
Uloge: James Corden, Judi Dench, Jason Derulo, Idris Elba, Jennifer Hudson, Ian McKellen, Taylor Swift, Rebel Wilson, Francesca Hayward
Scenario: Lee Hall, Tom Hooper
Žanr: Epski mjuzikl
Studio: Universal Pictures

Dobitnik Oskara, reditelj Tom Huper (Kraljev govor, Jadnici, Dankinja), pretvara čuveni pozorišni mjuzikl Endrua Lojda Vebera u nezaboravni bioskopski doživljaj. Glavne uloge tumače Džejms Korden, Džudi Denč, Džejson Derulo, Idris Elba, Dženifer Hadson, Jan Makelen, Tejlor Svift, Rebel Vilson, kao i Frančeska Hejvard, glavna igračica Kraljevskog baleta, kojoj je ovo prvi put da se pojavljuje na filmu. U ovom ostvarenju imaćemo priliku da uživamo u nezaboravnoj muzici Lojda Vebera i izvedbi plesača svetskog renomea vođenih od strane koreografa nagrađenog Toni nagradom, Endija Blenkenbjulera. Ovo ostvarenje približiće mjuzikl novim generacijama posebnom scenografijom, tehnologijom i plesnim stilovima koji idu od klasičnog i savremenog baleta, hip hopa i džeza, uličnih plesova do trepa. U filmu takođe igraju Robi Ferčajld (brodvejski Amerikanac u Parizu), Lori Dejvidson (TNTjev Vil) hip hop plesačka senzacija Les Twins (Lari i Loran Buržu), proslavljena plesačica Met Tauli (koja se pojavljuje u spotu  Rijane i Farela Vilijamsa), glavni plesač Kraljevskog baleta Stiven Mekre i pevačka zvezda u usponu Bluj Robinson.

Film je baziran na delu “Knjiga starog mačka o mačkama svakodnevnim” T.S. Eliota i pozorišnom mjuziklu Endrua Lojda Vebera.

Jedan od najdugovečnijih mjuzikala u istoriji pozorišta na Vest Endu i Brodveju CATS, imao je premijeru 1981. godine u New London Theatre, gde se izvodio 21 godinu i osvojio neke od najprestižnijih nagrada, među kojima su Oliver i Evening Standard nagrada za Najbolji mjuzikl. Godine 1983. produkcija sa Brodveja osvojila je sedam Toni nagrada uključujući i onu za Najbolji mjuzikl i predstava je prikazivana izvanrednih 18 godina. Od postavljanja u Londonu 1981. predstava “CATS” se konstantno igra širom sveta, pogledalo ju je više od 81 milion gledalaca u preko 50 zemalja i na 19 jezika. To je jedan od najuspešnijih mjuzikala svih vremena.Pratite nas i lajkujte:
error
Comments are closed.

Povratak na vrh ↑
  • NAPRED (ONWARD)